دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1400 - 11:04

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان | امکانات، رشته‌ها و آزمایشگاه‌ها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان سال ۱۳۶۸ با گزینش ۵۰ دانشجو در رشته علوم اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرد.
کد خبر : 594863
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان سال ۱۳۶۸ تأسیس شد و از مهر ۱۳۶۹ با گزینش ۵۰ دانشجوی در رشته علوم اجتماعی (گرایش تعاون و رفاه) فعالیت خود را آغاز کرد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان در زمینی به وسعت ۴۳۵ هزار و ۴۶۳ هزار متر مربع، زیربنای آموزشی ۱۰ هزار و ۸۱۲ متر مربع و ۲۱ هزار و ۶۵ متر مربع فضای فرهنگی و رفاهی و ورزشی شکل گرفته است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان اکنون با بیش از ۳۱ سال سابقه فعالیت علمی، آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و ورزشی و داشتن بیش از ۶۲۱ دانشجو - ۸۴رشته- مقطع تحصیلی شامل چهار رشته –گرایش در مقطع دکترای تخصصی، ۳۴ رشته-گرایش در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۰ رشته در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و ۱۶ رشته در مقطع کاردانی براساس دفترچه سال ۹۸ مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی، داشتن دانشکده مصوب شامل دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه و کشاورزی، دانشکده علوم انسانی، ۶۶ عضو هیئت علمی تمام وقت خدمات ارزشمندی را به جامعه علمی کشور عرضه کرده است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان دارای تعداد ۲۷ باب آزمایشگاه و ۱۰ کارگاه فعال در رشته‌های مربوط آموزشی فنی و مهندسی و علوم انسانی و علوم پایه بوده و علاوه بر این دارای دو نشریه علمی و پژوهشی موزه ارزنده زمین‌شناسی پارس شامل سنگ‌های فسیلی، سنگ‌های معدنی و آتشفشانی است.


اکنون پس از گذشت ۳۱ سال از قدمت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان، جمع زیادی از دانش‌آموخته‌های این دانشگاه در پست‌های حساس سیاسی، کشوری و لشکری اعم از معاونت وزیر، نماینده مجلس شورای اسلامی، فرماندار، بخشدار و ...، و مسندهای علمی مانند استاد دانشگاه، نخبگان برتر کشوری و ... مشغول خدمت هستند.


۱-حوزه آموزشی


از جمله مهم‌ترین و مؤثرترین حوزه‌های فعال دانشگاهی که نقش بسزایی در طی مسیر رشد و توسعه دانشگاه‌ها ایفا می‌کند، حوزه معاونت آموزشی است؛ چراکه آرمان و هدف پدید آمدن دانشگاه، ایجاد بستر و زمینه‌ای برای آموزش و گسترش دانش، پیگیری و تلاش در راستای فراهم کردن امکانات آموزشی و برنامه‌ریزی مؤثر و کاربردی، ارائه برنامه‌های آموزشی و خدمات علمی به دانشجویان، پذیرش دانشجو، تأسیس رشته‌های تحصیلی، تأمین استاد و برنامه‌ریزی بر پایه شیوه‌نامه‌ها و چارچوب مقررات آموزشی و آیین‌نامه در دانشگاه جزء فرآیندهایی است که در حوزه معاونت آموزشی و در راستای رشد و شکوفایی روزافزون این قشر فرهیخته و آینده‌سازان ایران اسلامی به انجام می‌رسد.


حوزه‌های تحت مدیریت عبارتند از اداره آموزش، اداره پذیرش و ثبت‌نام، امتحانات، ثبت نمرات، اداره برنامه‌ریزی، مسئول بایگانی، اداره فارغ‌التحصیلان، کارگزینی هیئت علمی و حوزه مشمولان.


معرفی دانشکده‌ها


۱-دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه و کشاورزی


دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه و کشاورزی دانشکاه آزاد اسلامی واحد آشتیان سال ۱۳۸۲ به تصویب رسید و اکنون با بیش از ۲۰۲ دانشجو در مقاطع کادانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی فعالیت دارد.


رشته‌های موجود در دانشکده به تفکیک مقطع


کاردانی: الکترونیک ، الکتروتکنیک، ساختمان و کامپیوتر، امور زراغی و باغی، آموزش ریاضی، عمران.


کارشناسی: مهندسی اپتیک و لیزر، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی در گرایش‌های (سلولی ملوکولی، گیاهی، جانوری، میکروبیولوژی)، مهندسی برق، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندسی فناوری اطلاعات


کارشناسی ارشد: علوم زمین‌شناسی (چینه‌نگاری، پترولوژی، زمین ساخت)، زیست‌شناسی گیاهی، فیزیولوژی، میکروبیولوژی، اگروتکنولوژی، مهندسی برق ( الکترونیک قدرت، سیستم‌های قدرت، مدارهای مجتمع الکترونیک، سیستم‌های الکترونیک و دیجیتال) ، مهندسی مکاترونیک


دکتری: مهندسی برق


۲-دانشکده علوم انسانی


این دانشکده فعالیت علمی و آموزشی خود را سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و اکنون دارای ۱۴ رشته، تعداد ۴۲۰ دانشجو و ۷ هزار و ۱۹۰ فارغ‌التحصیل است.


رشته‌های موجود در دانشکده به تفکیک مقاطع


کاردانی: حسابداری، زبان انگلیسی، تربیت بدنی


کارشناسی: زبان انگلیسی، علوم اجتماعی شامل (جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، ارتباطات اجتماعی، برنامه‌ریزی اجتماعی) علوم تربیتی، روانشناسی، علوم سیاسی، حسابداری، علوم ورزشی، جغرافیا


کارشناسی ارشد: فیزیولوژی ورزشی شامل (تغذیه ورزشی، فعالیت بدنی و تندرستی، مدیریت ورزشی)، جامعه‌شناسی ورزشی، پژوهش علوم اجتماعی، جامعه‌شناسی انقلاب اسلامی، روابط بین‌الملل، علوم ارتباطات اجتماعی، مطالعات زنان (زن و خانواده، حقوق زن در اسلام)، روانشناسی ( بالینی، شخصیت)، حسابداری، جامعه‌شناسی، حقوق خصوصی، علوم سیاسی، مدیریت دولتی و مدیریت بازرگانی


دکتری: جامعه‌شناسی (جامعه‌شناسی مسائل ایران، جامعه‌شناسی توسعه اقتصادی) و علوم سیاسی (اندیشه‌های سیاسی)


تعداد دانش‌آموختگان دانشگاه تا ۱۴۰۰/۰۲/۰۱


































































































مقطع تحصیلی /گروه تحصیلی

علوم انسانی

علوم پزشکی

علوم پایه

فنی مهندسی

کشاورزی

جمع

مرد

زن

مرد

زن

مرد

زن

مرد

زن

مرد

زن

کاردانی

۷۱۲

۴۹۸

-

-

۱۶

۵۲

۳۱۰۴

۶۹۴

۵۴

-

۵۱۳۰

کارشناسی

۲۰۹۹

۱۷۳۹

-

-

۵۷۰

۸۳۶

۲۸۵۰

۴۵۵

۲۹

۲۳

۸۶۰۱

کارشناسی ارشد

۱۴۵۹

۶۸۳

-

-

۶۳

۸۸

۱۵۹۸

۵۸۶

۶۰

۵۵

۴۵۹۲

دکتری

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

جمع

۴۲۷۰

۲۹۲۰

-

-

۶۴۹

۹۷۶

۷۵۵۲

۱۷۳۵

۱۴۳

۷۸

۱۸۳۲۳















- حوزه فرهنگی دانشجویی


الف - حوزه دانشجویی


حوزه دانشجویی به‌عنوان یکی از گسترده‌ترین حوزه‌ها در دانشگاه فعالیت خود را در راستای انجام امور اداری، آموزشی و رفاهی دانشجویان ارائه می‌کند. این حوزه شامل بخش‌های تربیت بدنی، اداره مشمولان، خدمات دانشجویی، نقل و انتقالات، مرکز مشاوره، امور خوابگاه‌ها، اداره تغذیه، کمیته انضباطی دانشجویی است.


حوزه دانشجویی با بهره‌گیری از امکانات و فضاهای مناسب ورزشی از جمله سالن ورزشی جهان پهلوان تختی موفقیت‌های قابل توجهی را در رشته‌های مختلف ورزشی در سطح منطقه و کشور کسب کرده است.


۱-مرکز مشاوره


مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان سال ۱۳۷۹ با هدف کمک به رفع مشکلات تحصیلی، ارتباطی، روحی، خانوادگی و در کل کمک به بهداشت روان دانشجویان، کارکنان و استادان دانشگاه فعالیت خود را کرد. فعالیت این مرکز مشاوره با درایت مدیران و مسئولان دانشگاه و مرکز روز به روز گسترده‌ و فراگیرتر شده است.


در مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان به طور متوسط هفته‌ای چهار روز طبق برنامه زمان‌بندی و حداقل روزی دو مشاور با تخصص‌های مختلف مشغول به ارائه خدمات هستند.


مشاوران این مرکز با حداقل مدرک کارشناسی ارشد در یکی از گرایش‌های رشته های مشاوره یا روانشناسی در زمینه تخصصی خودشان مشغول به ارائه خدمات هستند.


فعالیت‌های کنونی مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان را باید در چند حوزه زیر خلاصه کرد: مشاوره خانوادگی، مشاوره ازدواج، مشاوره تحصیلی، مشاوره روحی، روانی، عاطفی، شخصیتی، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره ارتباطی، ارائه مشاوره در زمینه روان درمانی، برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی.


۲-امور خوابگاه‌ها


خوابگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان ملکی است. (خواهران و برادران ).


خوابگاه‌ها با ظرفیت تقریبی ۴۵۰ نفر در دو ساختمان مجزا، دارای اتاق‌های مجهز به تخت‌های دو طبقه با تعداد دانشجوی متناسب با فضای اتاق و هر طبقه دارای لوازم مورد نیاز دانشجویان است. هر خوابگاه دارای سالن‌های مجزا برای مطالعه) با میز و صندلی (نمازخانه) مفروش (تلویزیون و کامپیوتر) است.


۳ - کمیته انضباطی


در راستای دستیابی به اهداف عالی علمی و فرهنگی در محیطی سالم و همچنین فراهم کردن فضایی آرام برای دانش‌پژوهان به‌دلیل شکوفاکردن استعدادهای جوانان طالب علم، کمیته انضباطی دانشگاه به منظور صیانت از حریم دانشجو و دانشگاه وظیفه رسیدگی به تخلفات آموزشی و اخلاقی دانشجویان را در چارچوب قوانین و مقررات مدون انضباطی دانشگاه برعهده دارد.


۴ - سلف سرویس


دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان دارای سه سلف غذاخوری مجزا شامل سلف دانشجویی برادران، سلف دانشجویی خواهران و سلف استادان و کارکنان است.


۵ - آشپزخانه


با پیگیری و تحقیقات صورت گرفته وسایل آشپزخانه از جمله دیگ‌های پخت غذا تبدیل به دیگ‌های دوجداره شده و این دیگ‌ها دارای قابلیت پخت غذا بدون روغن است، به‌گونه‌ای که در مواد اولیه برنج و روغن صرفه‌جویی می‌شود. با استفاده از این دیگ‌ها برای پخت غذا، آلومینیم و روی جذب غذا نمی‌شود و از بروز بیماری‌های مختلف در این زمینه جلوگیری می‌کند و سرعت پخت غذا را نیز افزایش می‌دهد و در هر وعده چند بار قابل استفاده است.


۶ - تربیت‌بدنی دانشگاه


دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان در بخش تربیت‌بدنی ورزش دارای تجهیزات و امکانات و فضای آموزشی مناسب از جمله مجموعه ورزشی جهان پهلوان تختی، سالن چندمنظوره (فوتسال- والیبال- هندبال – بسکتبال –بدمینتون)، سالن ورزشی کشتی و رزمی، سالن ورزشی تنیس روی میز، سالن بدنسازی است.


تربیت بدنی دانشگاه آزاداسلامی آشتیان در رشته‌های ورزشی فوتسال، والیبال، هندبال، بسکتبال، تنیس روی میز، بدمینتون، دارت، کشتی آزاد و فرنگی، دوومیدانی، تکواندو، کاراته، جودوآمادگی جسمانی، بدنسازی فعالیت دارد.


دانشجویان در صورت شرکت در مسابقات دانشگاه‌های آزاد اسلامی و کسب عناوین قهرمانی (اول تا سوم) به ترتیب از ۲۰ تا ۱۰درصد تخفیف شهریه بهره‌مند خواهند شد و دانشجویانی که در سطح مسابقات سراسری دانشگاه آزاد اسلامی اعزام شوند، در صورت کسب مقام اول تا سوم به ترتیب از ۳۰، ۲۵ و ۲۰ درصد تخفیف بهره‌مند خواهند شد.


خدمات دانشجویی


۱ - صدور کارت دانشجویی


دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه بعد از ثبت‌نام از اداره خدمات دانشجویی کارت دریافت می‌کنند.


۲ - بیمه حوادث دانشجویی


با توجه به اینکه دانشجویان هنگام ثبت‌نام زیرپوشش صندوق بیمه حوادث سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرند، بنابراین در صورت بروز هرگونه حادثه می‌توانند برای پیگیری امور مربوطه با اسناد معتبر به اداره خدمات دانشجویی مراجعه کنند.


۳ - نقل و انتقالات دانشجویی


دانشجویان پس از یک نیمسال ثبت‌نام در دانشگاه می‌توانند تقاضای انتقال یا میهمانی به واحدهای دانشگاهی دیگر در گروه ۱ و ۲ استان تهران کنند.


ب - حوزه فرهنگی


حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان در راستای گسترش فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی و تقویت هویت معنوی و اسلامی در بین دانشگاهیان اعم از دانشجو، استاد و کارمند فعالیت می‌کنند.


حوزه فرهنگی پژوهش‌محور بودن با رویکرد دانش‌افزایی و تقویت بنیه ایمانی مخاطبان خود را سرلوحه فعالیت‌های خویش قرار داده و تدوین برنامه‌هایش را با این اصول سازگار کرده است.


با این چشم‌انداز راهبردهایی با محور قرآن و عترت، نماز، اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری ارتقای فعالیت‌های دانش‌افزا و ایمان‌افزا، اهتمام به اسلامی شدن دانشگاه و تقویت اخلاق، ارزش‌ها و باورهای دینی از وظایف این مجموعه محسوب می‌شود.


اهداف و برنامه‌ها


- اعتلای فرهنگ اسلامی و ایرانی، ترویج و اشاعه مبانی و اصول فرهنگ والای اسلامی در جامعه دانشگاهی


- تقویت روحیه و ایجاد زمینه و بستر مناسب در راستای انجام فعالیت‌های فرهنگی و بروز استعدادهای هنری و فرهنگی دانشجویان


- ساماندهی فعالیت‌های فرهنگی هنری و دینی در قالب تشکیل و راه‌اندازی کانون‌های دانشجویی و فرهنگی


- حضور دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی


- بهره‌مندی و استفاده بهینه از حضور استادان، دانشجویان، کارکنان و نخبگان فرهنگی در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌ها


- برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی در ایام و مناسبت‌های ویژه


حوزه‌های کاری


- کانون قرآن و عترت


-کانون دانشجویی


- ستاد اقامه نماز


- ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر


- نشریات دانشجویی


مهم‌ترین فعالیت‌های حوزه فرهنگی واحد آشتیان


- برگزاری مسابقات قرآنی در رشته‌های مختلف


- تشکیل برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و فوق‌برنامه برای همکاران، فرزندان و استادان و کارکنان


- اجرای برنامه‌های فرهنگی، تفریحی و فوق‌برنامه در مناسبت‌های مختلف مذهبی و ملی


- برگزاری اردوهای زیارتی سیاحتی، علمی برای دانشجویان، استادان و کارکنان


- برگزاری همایش‌ها و میزگردها و نشست‌های علمی، فرهنگی با حضور استادان و متخصصان با موضوعات مختلف


- برگزاری نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها، یادواره (قرآن - حجاب - عکس - کتاب و نرم‌افزار)


- برگزاری شب شعر و محافل انس با قرآ ن


-برگزاری مراسم ایام شهادت و میلاد ائمه اطهار(ع) در ایام و مناسبت‌های ویژه


- برگزاری مراسم معنوی اعتکاف، جشن تکلیف، مسابقات مختلف


- برگزاری نشست‌ها و هم‌اندیشی استادان در حوزه‌های مختلف


- تشکیل ستاد ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و فعالیت‌های متناسب با آن


۳-حوزه اداری و مالی


حوزه اداری و مالی به دلایلی از جمله مسئولیت در قبال تهیه ملزومات دانشگاه در حوزه‌های مختلف، تأمین بخشی از نیازهای انسانی، تنظیم ساختار سازمانی و تغییر آن به اقتضای زمان، تأمین بودجه برای فعالیت‌های مالی دانشگاه، دریافت شهریه دانشجویان و ... از اهمیت زیادی برخوردار است.


این حوزه در زمینه صرفه‌جویی و استفاده بهینه از امکانات موجود تلاش خود را به کار بسته است.


حوزه اداری و مالی از بخش‌های امور مالی، امور اداری، کارگزینی، تدارکات، صندوق رفاه دانشجویی، آموزش نیروی انسانی، حسابداری دانشجویی، رسیدگی به اسناد مالی، ،دبیرخانه و اداره نقلیه تشکیل شده است .


صندوق رفاه دانشجویی


صندوق رفاه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان برای رفاه حال دانشجویان و در راستای آماده‌سازی بسترها و شرایط مناسب و مساعد برای دانشجویان مستعد و کم‌بضاعت از سال ۱۳۷۵ آغاز به کار کرده است.


وام‌های دانشجویی در قالب وام تأمین شهریه به شکل کوتاه‌مدت (۶ ماهه)، میان مدت (۱۰ ماهه) و بلندمدت (بعد از فراغت از تحصیل) و همچنین وام‌های ازدواج، اجاره مسکن، ضروری، کم‌هزینه تحصیلی است که دانشجویان می‌توانند با توجه به مقررات و آیین‌نامه‌های صندوق نسبت به دریافت هر یک از این وام‌ها اقدام کنند.


۴ - حوزه عمرانی


حوزه عمرانی یکی از بخش‌های فعال دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان است و در این راستا فضاهای مناسبی در حوزه‌های آموزشی، آزمایشگاهی و کارگاهی، ورزشی، اداری، فرهنگی و تفریحی را احداث کرده است و در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان دارای وسعت ۴۳۵ هزار و ۴۶۳ هزار مترمربع، زیربنای آموزشی ۱۰ هزار و ۸۱۲ مترمربع و ۲۱ هزار و ۶۵ مترمربع فضای فرهنگی و رفاهی و ورزشی دارد که حاصل تلاش و کوشش مهندسان و کارکنان این حوزه است.


۵ - حوزه پژوهش و فناوری


دانشگاه آزاد اسلامی مراحل آموزش‌محوری و پژوهش‌محوری را با موفقیت طی کرده و در دهه چهارم فعالیت خود ازنظر تولیدات علمی و پژوهشی، آماده ورود به مرحله کارآفرینی است و براساس دستاوردهای علمی حاصل بنا دارد در دهه چهارم فعالیت‌های مؤثر پژوهش‌مداری را با بخش‌های مختلف جامعه سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهد.


در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان در زمینه تولید علم و انجام طرح‌های پژوهشی با تمام توان فعالیت کرده است.


همچنین با توجه به تنوع و گستردگی فعالیت‌های پژوهشی، بودجه پژوهشی برای طرح‌های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان، تولید علم در حوزه مقالات ISI و مجلات علمی داخلی، چاپ کتاب و توسعه امکانات کتابخانه‌های دیجیتال و پژوهش‌های کاربردی و سرمایه‌گذاری پژوهشی در توسعه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.


اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان تاکنون بیش از ۱۵۰ مقاله ISI در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسانده‌اند.


۱- باشگاه پژوهشگران جوان


باشگاه پژوهشگران جوان مؤسسه‌ای غیرانتفاعی است که با هدف شناسایی، جذب، پرورش، حمایت و هدایت و اعتلای سطح علمی دانشجویان و جوانان بااستعداد کشور از طریق تشکل بخشیدن به آنها در قالب گروه‌های پژوهشی و علمی تشکیل و زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند.


دفتر باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان سال ۱۳۸۶ افتتاح شد و به‌دلیل توانایی بالا و فعالیت خوب در زمینه جذب اعضا و هدایت و پرورش دانشجویان نخبه پس از چند سال فعالیت در جایگاه خوبی قرار دارد.


۲ - آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها


آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در فضای ۳ هزار متر مربع عهده‌دار ارائه خدمات آموزشی در دروس عملی به دانشجویان و فراهم کردن امکانات آزمایشگاه‌ها برای پروژه‌های تحقیقاتی استادان و دانشجویان است.


این واحد دانشگاهی در ۹ زمینه علمی آزمایشگاه و کارگاه‌های شیمی، فیزیک، میکروبیولوژی، مهندسی شیمی، مکانیک،عمران، مکانیک، کامپیوتر، کشاورزی، دارای آزمایشگاه و کارگاه است.


https://media.ana.press/d/2021/07/15/0/963316.jpeg


۳ - امور کتابخانه‌ها


کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم این دانشگاه در سال ۶۸ همزمان با تأسیس دانشگاه واقع ساختمان آیت‌الله دانش فعالیت خود را آغاز کرد و با گسترش دانشگاه به لحاظ کمّی و کیفی کتابخانه نیز روند صعودی را پیمود و اکنون نیز به صورت کتابخانه مرکزی در ۶۰۰ مترمربع فضا با داشتن بیش از ۲۰ هزار کتاب فارسی و لاتین و بیش از ۱۰۰ عنوان نشریه فارسی و دسترسی به بزرگ‌ترین پایگاه اطلاعات علمی و فنی کشور یعنی کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی به بیش از ۶۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به صورت تمام‌وقت خدمات ارائه می‌کند.


۴ - مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات


مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان با در اختیار داشتن آمار و اطلاعات دانشگاه خدمات مختلفی را در بخش‌های آموزشی، پژوهشی و عمرانی ارائه می‌کند.


بخش آمار


در این بخش اطلاعات و آمار در بخش‌های مختلف دانشگاه به‌صورت یک بانک اطلاعات ذخیره شده که در دوره‌های مختلف زمانی به مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال می‌شود.


برخی از فعالیت‌های این بخش به شرح زیر است:


- بانک اطلاعات آمار دانشجویان شاغل به تحصیل و فارغ‌التحصیل به تفکیک رشته تحصیلی و دانشکده


- بانک اطلاعات آمار نیروی انسانی شاغل در دانشگاه شامل کارمندان، اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، نیمه‌وقت و مدرسان حق‌التدریس


- بانک اطلاعات زمین‌ها، ساختمان‌ها و کاربری هریک از این فضاها


- بانک اطلاعات فعالیت‌های پژوهشی، کتابخانه، تجهیزات و سیستم‌های مکانیزه دانشگاه


- بانک اطلاعات فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی دانشگاه


- ورود اطلاعات مربوط به مشخصات فردی و تحصیلی دانشجویان ورودی جدید هر سال به برنامه آموزشی دانشگاه


- اختصاص کد پایان‌نامه به دانشجویان کارشناسی ارشد که از ابتدای سال ۱۳۸۳ به صورت اینترنتی انجام می‌شود.


- تکمیل فرم‌های آماری درخواستی از واحدهای مختلف دانشگاه و همچنین سازمان‌ها و نهادهای بیرون از دانشگاه


۵ - بخش اطلاع‌رسانی و اینترنت


- تعریف شناسه و کد کاربری برای متقاضیان (کارکنان و اعضای هیئت علمی و استفاده از خطوط اینترنت دانشگاه)


- تعریف نشانی پست الکترونیک برای متقاضیان استفاده از صندوق پست الکترونیک دانشگاه


- به‌روزرسانی اطلاعات وب‌سایت دانشگاه


- نظارت، کنترل و هدایت خطوط اینترنت در کارگاه‌های مختلف دانشگاه


- تهیه و ارسال گزارش مصرف مشترکان اینترنت دانشگاه به حوزه معاونت اداری و مالی


بخش نرم‌انزار


فعالیتهای نرم‌افزاری از جمله برنامه‌نویسی و تهیه لیست‌ها و گزارش‌های آماری در این بخش صورت می‌گیرد.


برخی از فعالیت‌های این بخش به شرح زیر است:


- تهیه گزارش‌های درخواست شده بخش‌های مختلف از جمله آموزش، فارغ‌التحصیلان


- مکانیزه کردن صدور کارت‌های ورود به جلسه امتحان و لیست‌های عکسدار صورت جلسه امتحانات


- تهیه لیست ارزشیابی استادان و ارائه آن به حوزه آموزش


- تهیه لیست شاگردان ممتاز برای ارائه به سازمان مرکزی


- طراحی و پیاده‌سازی نرم‌افزارهای مورد نیاز دفتر ارتباط با صنعت جامعه، دبیرخانه دانشگاه و همایش‌های سراسری


- پشتیبانی سخت‌افزاری سیستم‌های صدور کارت امتحانات


- تعمیر و راه‌اندازی سیستم‌های کامپیوتری و لوازم جانبی آنها در بخش‌های مختلف دانشگاه


- برقراری ارتباط با مراکز مختلف علمی و تجاری کشور درباره بهینه‌سازی بستر سخت‌افزاری دانشگاه و یافتن راهکارهای مناسب برای رفع اشکالات احتمالی


- راه‌اندازی سایت تخصصی کارگاه کامپیوتر به همراه بستر شبکه اینترنت در دانشکده‌ها


- تجهیز و توسعه سیستمهای برقراری ارتباطات اینترنتی


۶ - حوزه روابط عمومی


نیاز به شناخت و درک متقابل به منظور تسریع در دستیابی به مقاصد و اهداف امروز در سازمان‌ها و نهادها به‌عنوان یک اصل اساسی در مدیریت پذیرفته شده است. این ارتباط که از آن به‌عنوان روابط عمومی یاد می‌شود یکی از مهم‌ترین و باارزش‌ترین عوامل موثر در سرنوشت هر سازمان و موسسه محسوب می‌شود.


در دنیای امروز روابط‌عمومی به‌عنوان عنصر قوی در ارزیابی و تقویت برنامه‌ها و پیشرد اهداف سازمان‌ها تلقی شده و نقش روابط‌عمومی و حیطه فعالیت آن بر هیچ‌کس پوشیده نیست.


تمامی فعالان جامعه در بخش‌های مختلف فرهنگی سیاسی و اقتصادی جویای آن نوع از روابط‌عمومی هستند که آنان را در طراحی روش‌های معقول تعیین خط روابط‌عمومی نقش‌های گوناگونی را در جایگاه‌های متفاوت و شرایط متمایز از یکدیگر ایفا می‌کنند، اما دو نقش قابل تفکیک آن در ارتباطات درون‌سازمانی و برون‌سازمانی از میان سایر نقش‌ها نمایان‌تر و مهم‌تر است.


با این رویکرد روابط‌عمومی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان در پی دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده و رو به جلو گام برداشته و با برنامه‌ریزی راهبردی به‌منظور اطلاع‌رسانی دقیق ارتباط دو سویه و سنجش افکار عمومی در دو سطح درون‌سازمانی و برون‌سازمانی و بهره‌گیری از فنون روز در عرصه ارتباطات (اینترنت) سعی داشته به اهداف موردنظر دست یابد.


روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان همچنین در زمینه اطلاع‌رسانی با خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) و خبرگزاری ایسکانیوز همکاری مستمر دارد.


سالن همایش و اجتماعات دانشگاه آاد اسلامی واحد آشتیان شامل سالن پرفسور حسابی با ظرفیت ۵۰۰ نفر، سالن کنفرانس سردار حاج قاسم سلیمانی با ظرفیت ۸۵ نفر و سالن ابوریحان با ظرفیت ۹۰ نفر است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب